Hlavní navigace

Samolepka Dimple přidá mobilu nebo tabletu čtyři tlačítka. Nebo i 16

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na crowdfundingové síti Indiegogo právě běží zajímavý projekt Dimple.io. Jeho tvůrci vyrobili přídavná tlačítka k telefonu nebo tabletu, která jednoduše přilepíte na tělo přístroje a která slouží jako zkratky pro různé funkce nebo změnu nastavení. Fungují přes NFC, takže nevyžadují přídavné napájení. Kvůli tomu je ale musíte nalepit někde, kde je snímač v zařízení zachytí.

Dimple běží s Androidem 4.0+. Chytrá zařízení s NFC ale nesmí mít kovové tělo, proto tlačítka nepodporují HTC One apod. Tvůrci vyvíjejí i software, přes který budou tlačítka konfigurovatelná. Mohou například rozsvítit LEDku, spustit vybranou aplikaci, zavolat konkrétnímu člověku, změnit profil nebo provést nějaké makro přes Tasker. Časem bude k dispozici také API pro software třetích stran.

MMF24

 

Kampaň má jako cíl stanovenou částku 43 000 dolarů, vybráno je už 58 %, do konce financování zbývá více než měsíc. Jedna samolepka se čtyřmi tlačítky stojí 27 dolarů, v ceně je i poštovné po celém světě. Za 45 dolarů dostanete dvě sady, za 79 dolarů čtyři sady tlačítek. Klidně můžete všechny nalepit na jeden přístroj. Rozměry jsou 49 × 16 × 0,49 mm.