Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Nástřel výkonu samostatné grafiky Intel Xe DG1: někde mezi GT 750 Ti a RX 560. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 2. 6. 2020 9:29

    Radek Holeček

    Opět máte problém se čtením? Můj první odstavec byl jen a pouze o TDP. O tom TDP, které je podle vás vysoké, přestože vůbec netušíte, jaké je. A vyvozujete to jen z faktu, že vývojový karta je ve formě PCIe karty bez přídavného napájecího konektoru.
    Kde vidíte, že bych říkal něco o tom, že integrovaná grafika v CPU bude mít stejný výkon? Ona nebude mít ani podobný výkon a to ani ne tak kvůli TDP, jako kvůli tomu, že nebude mít vlastní paměť a bude limitována tou systémovou.
    Po integraci tohodle čipu na notebookovou desku s nějakou tou svojí pamětí, předpokládám, že výkon bude hodně podobný jako u té PCIe varianty. Můj předpoklad vychází z toho, že když je ta PCIe varianta vývojářským kitem, tak bude co nejvěrněji napodobovat skutečnost. Jaké bude mít TDP, těžko říci, pravděpodobně nebude existovat jen jedna varianta.
    Srovnání s tím, co to má nahradit, je snad naprosto legitimní. Jelikož tu MX350 to porazí o desítky procent, asi nebude záležet na tom, jaký procesor jí zrovna sekunduje. 10nm čipy to nebudou, párovat se bude pravděpodobně s notebookovými 14nm čipy, které to turbo dneska mají už dost podobné, jako ta 9900K, některé dokonce vyšší. A ten výsledek v GPU benchmarku zas tak na výkonu procesoru nezáleží.