Hlavní navigace

Samsung: 3D a Eyefinity monitory

11. 1. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Letošní rok bude na stereoskopickou projekci velmi bohatý. Chystá se Blu-ray 3D, 120Hz monitory pro zatmívací brýle dosahují větších úhlopříček a rozlišení a výrobci chystají i monitory bez nutnosti použití brýlí. Samsung na veletrhu CES 2010 jeden takový prezentoval.

Padesátipalcová úhlopříčka s LED podsvícením ohromila všechny přihlížející. Dle jejich názorů byl 3D efekt pozorovatelný, ale při pohybu diváka do stran se podivně měnil a nevypadal příliš přirozeně. Asi i proto Samsung ukazoval jednoduché animované video. Zatím je to spíše odrazový můstek pro další generaci a do prodeje se nejspíš nedostane.

Bez problémů použitelná je ale druhá novinka. Samsung představil Eyefinity modely se tenkým rámečkem. Do prodeje se dostanou tří i šestipanelové monitory za ceny 1899 USD, resp. 3099 USD. Samsung SyncMaster MD230 se připojuje pomocí 3 nebo 6 DisplayPortů k nové generaci Radeonů. Podrobnosti nejsou známy, úhlopříčka by měla být 22" nebo 23", rozlišení jednoho odhahuji na 1920 × 1080 pixelů.

Zdroj: Fudzilla

Autor článku