Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Samsung srazil cenu 8K televizoru. Má ale takové rozlišení vůbec smysl?. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 6. 9. 2018 9:55

    Kaz

    V případě TV je to podle mě jen další příklad nesmyslného navyšování parametrů a vyvolávání hype. Reálná využitelnost při rozměrech TV a sledovacích vzdálenostech není. Stejně jako nemá smysl rvát do 6" mobilu 4K display, ale lidi to prostě výrobcům bohužel žerou. Jen se tím zbytečně prodražuje výrobek (nebo se na úkor display odrbávají jiné části). Souhlas s tím, že to má smysl u VR.
    K bláznění lidí - zrovna včera jsem se smál, když jsem se díval na záznam streamu Huramobil. Tam jen před kamerou 2 lidé a něco povídají. No a jeden z prvních dotazů od diváků byl - kdy už budete vysílat ve 4K? Myslel jsem, že padnu pod stůl. Nehledě na to, že na Youtube je 4K solidně (tzn. velmi) komprimované, takže je to občas i horší kvalita jak 1080p.