Hlavní navigace

Samsung 900X3A v limitované edici bude již brzy k dispozici

14. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Uživatelé luxusní elektroniky, jako jsou třeba mobily Vertu, dostanou od Samsungu další možnost jak se předvést. První generace jejich už tak prémiového notebooku Series 9 - 900X3A, který jsme nedávno recenzovali - totiž brzy vyjde ve speciální, ještě luxusnější edici. Bude se odlišovat barevným zpracováním a také víkem ručně posázeným krystaly.

 

Limitovaná edice bude nabízena ve dvou barvevných provedeních. První, tmavě modré, je nazýváno Moonlight Blue; druhá bude v barvě šampaňského s názvem Luxury Rose Gold. Konfigurace se měnit nebude, hardwarové parametry, rozměry i hmotnost tak zůstanou stejné (a velmi příjemné). Cena samozřejmě vyletí o kus nahoru - přesné číslo neznáme, ale rozhodně se dá říci, že tento notebook nebude zrovna spotřební zboží.

A když už jsme u Series 9: Samsung také včera na své konferenci Samsung European Forum v pražském Kongresovém centru ukázal druhou generaci své prémiové série. Už jsme o ní psali při prvním představení na CES 2012, ale opakování je matkou moudrosti, takže si připomeňme, o co půjde. Vylepšené Samsungy 9 budou tentokrát ve dvou provedeních - stejně jako minule se dočkáme 13,3‚Ä≥ modelu a nově bude k dispozici i varianta s 15,6‚Ä≥ displejem. Ten bude vsazen do víka s neobvykle tenkým rámečkem, takže tělo bude odpovídat rozměry spíše čtrnáctipalcovým konkurentům. Samsung se navíc poučil z minulé série a nebude opakovat pokusy s umisťováním portů do výklopných "zásuvek" a nedočkáme se tentokrát ani převislých a nepříjemně ostrých hran, což je jednoznačně pozitivní.


Nová generace Samsung Series 9

MMF24

Patnáctipalcová varianta má mít maximální tloušťku 14,9 mm, což je lepší než většina současných 13,3‚Ä≥ Ultrabooků, a s hmotností 1,59 kg ani nepoznáte, že ji máte na zádech či v brašně. Třináctka na tom bude ještě lépe s hmotností 1,16 kg, což je o čtvrtinu méně než u 900X3A, a tloušťkou fascinujících 12,9 mm. Můj smartphone je tlustší než tohle! :-)

Zdroj: Engadget