Hlavní navigace

Samsung EcoGreen F3: zelený a objemný

3. 2. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Poohlížíte-li se po velkokapacitním disku a na rychlosti vám až tak nesejde, můžete přestat: jihokorejský Samsung dnes oznámil uvedení nového 3,5" modelu ze série EcoGreen s kódovým názvem F3, který do puntíku splní všechny vaše požadavky.

Pro modelovou řadu EcoGreen jsou charakteristické tři věci: první je rychlost otáček (5400 ot./min.), druhá velice tichý provoz a třetí úspora elektřiny. Novinka se této filozofie drží a na trhu najdete dvě varianty: 1,5TB a 2TB, obě s 500 GB úložného prostoru na plotnu (první jmenovaný má tedy plotny tři, druhý čtyři). Na oblíbeném českém e-shopu CZC.cz můžete nalézt právě 2TB kousek, doplněný jakýmsi 1TB modelem, který ale dle zprávy nemá existovat (možná chyba CZC).

Disky komunikují s počítačem skrze rozhraní SATA 3 Gb/s, výrobce je obohatil o technologie SilentSeek, NoiseGuard a pochopitelně NCQ. O šetření životního prostředí se postará EcoTriangle. 2TB model můžete zakoupit již nyní ve výše zmíněném internetovém obchodě, cena je bezmála přesně 4000 Kč vč. DPH.

Zdroj: BusinessWire.com

Autor článku