Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Samsung začal vyrábět čipy už druhou generací 7nm procesu s EUV, technologií 7LPP. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 19. 10. 2018 23:30

    Gildor

    To že první 7nm generace nedává 5GHz se nedivím, pokud Zen 2 bude dosahovat taktů kolem 4,5GHz, v maximu lehce přes to, tak to budu osobně považovat za očekávaný nárůst. 5GHz bych tak čekal na druhé 7nm generaci s EUV, ale uvidíme jak se jim to povede.

    Takže ST 14nm+++ Intelů by mohl v bližší době překonat tak akorát Ice Lake, pokud konečně přijde a povede se.

    Jinak co jsem viděl testy 9900K, tak je to podle očekávání šílenej přímotop. Skoro mi to připomíná FX9590, sice to byl už při vydání naprosto zastaralý proces, teď mají AMD/Intel podobnou technologickou úroveň, ale spíš mi jde o to šílené ždímání několik let starého procesu za cenu nelidské spotřeby. A shodou okolností je tam i těch 5GHz v turbu u obou.

    9900K není ani v továrním nastavení legrace uchladit a sice při extrémním chlazení (sub-ambient) vykazuje o něco lepší možnost OC než 8700K, ale v běžných podmínkách se pomalu ani nevyplatí taktovat, protože už v továrním nastavení je tam tak vysoké turbo všech jader (4,7GHz), že to průměrný chaldič nezvládá. A pokud na to nedáte vodní blok s pořádným rezervoárem, tak se přes 5,0GHz nedostanete. I solidní AIO vodní chladiče nemají šanci, natož hi-end vzduch (Noctua).