Hlavní navigace

Samsung Galaxy Note II: ještě větší a s novým perem (IFA 2012)

30. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Minulý rok jsme se v Berlíně na IFA 2011 dočkali obří placky Samsung Galaxy Note. Letos se Samsung rozhodl pokračovat a představil nástupce tohoto phabletu. Úhlopříčka se však ještě zvětšila, i když nikterak zásadně. Zatímco původní Note měl úhlopříčku 5,3“, Note II je o dvě desetiny palce větší. Měnilo se i rozlišení displeje – místo původních 1280 x 800 jsme se dočkali HD Ready (1280 x 720). Displej je stále typu Super AMOLED.

 

Note II se ostatním hardwarem podobá vlajkové lodi Samsung Galaxy S III. Používá stejný fotoaparát s rozlišením 8 Mpx a čtyřjádrový procesor Exynos s frekvencí 1,6 GHz (1,4 GHz u Galaxy S III). Obdivuhodnou je kapacita akumulátoru, která má hodnotu 3100 mAh. O větší spotřebu se samozřejmě zaslouží obrovský displej, i tak jsme však zvědaví na první testy, ve kterých bude změřena výdrž na baterii. U Note II samozřejmě nesmí chybět dotykové pero nazvané S Pen, které je doplněno speciálními aplikacemi.

Samsung Galaxy Note II

Telefon bude od začátku prodáván s nejnovější verzí Androidu 4.1 Jelly Bean a nástavbou TouchWiz, jež bude nabízet většinu funkcí, které jsou dostupné na Galaxy S III.

O dostupnosti ani ceně se toho moc neví, zatím jen to, že na americkém trhu bude k dostání „later in 2012“.