Hlavní navigace

Samsung Galaxy S Duos se stává skutečností a má namířeno i do Evropy

Sdílet

Zdroj: Redakce

Samsung oficiálně představil nový elegantní smartphone Galaxy S Duos. Zařízení tak obohatí rozrůstající se řady telefonů, podporující dvě SIM karty zároveň. Podobnost s vlajkovou lodí Galaxy S III je patrná na první pohled, výbavou však za svým starším kolegou zaostává.

Čelní strana telefonu hostí 4" dotykový displej typu TFT s rozlišením 480 × 800 pixelů. Jednojádrový Qualcomm MSM7227A procesor je taktován na 1 GHz a doplněn 512 MB operační paměti. O zachycování snímků se postará 5MPx fotoaparát s automatickým zaostřováním, LED bleskem a schopností pořizovat video v rozlišení 854 × 480 pixelů.

Dále nalezneme 4 GB interní paměti s možností rozšíření pomocí microSD karet. Energii do přístroje dodává akumulátor o kapacitě 1500 mAh. Vše nalezneme v těle o rozměrech 121,5 × 63,1 × 10,5 milimetrů a váze 120 gramů. Operačním systémem je Android 4.0 Ice Cream Sandwich s přislíbenou aktualizací na Jelly Bean.

Společnost také tento týden oznámila vstup novinky na evropský trh v průběhu září. Představí se i v České republice za dosud neznámou cenu. Samsung Galaxy S Duos má být prvním pokusem, jak vyrábět Dual SIM zařízení podobné těm nejvybavenějším.