Hlavní navigace

Samsung Galaxy S III: spekulace před Londýnskou bouří

3. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Třetí Galaxy S by podle odhadů měl mít:

  • čtyřjádrový procesor
  • HD rozlišení 720 × 1280 px
  • 4,8" displej
  • hardwarové klávesy
  • tloušťka pouhých 7 mm
  • paměť 32 GB a microSD karta
  • akumulátor kolem 2 000 mAh
  • fotoaparát 12 Mpx

Samsung

Čtyřjádrový procesor

Toto je logické a Samsung pravděpodobně osadí procesor z vlastní dílny Exynos 4412 na frekvenci 1,4 GHz s grafickým čipem Mali-400MP. Taktéž se očekává 1 GB operační paměti. Výkonově by se tak měl alespoň papírově dostat na špici.

HD rozlišení

AMOLED, či přesněji Super AMOLED Plus HD s rozlišením 720 × 1280 px. Malé HD se stává standardem špičkových smartphonů, ovšem kvůli velké úhlopříčce nebude displej tak jemný, jako má třeba Sony Xperia S. Přesto byste neměli okem jednotlivé pixely rozeznat. Pravděpodobně bude použito sklo Gorilla Glass.

4,8" displej

Tady se mi to už tolik nelíbí. První telefon se čtvrtým Androidem, Galaxy Nexus (vyroben Samsungem pro Google) byl svou velikostí úhlopříčky 4,65" už prostě za hranicí. Nedávno přišlo HTC s One X, které má dokonce 4,7" a světe div se, pořád je to moc velké. Samsung Galaxy S III bude mít 4,8". Zřejmě proto, aby se v parametrech vyjímal lépe, než Nexus a One X, ovšem uživatelé s menšíma rukama z toho mít radost příliš nebudou. Čekám už jen na dalšího výrobce, který bude chtít všechny trumfnout, a přijde s 4,9" mobilem. K čemu to ale bude?

Hardwarové klávesy

Zde Samsung chválíme, protože upouštění od fyzických kláves není vždy šťastným řešením. Alespoň jediné tlačítko by mělo zůstat klasické a spekuluje se dokonce o pěti hardwarových tlačítkách. Spoušť fotoaparátu zřejmě opět nebude, a protože se naposledy spoušť příliš nepovedla ani Sony, zůstane toto tlačítko zřejmě jen na telefonech s Windows Phone.

Operační systém

Tak samozřejmě je to Android 4.0 Ice Cream Sandwich, který bude zřejmě lehce pokažený nadstavbou TouchWiz. Konkurenční HTC má sice také svůj Sense, ovšem v poslední verzi jej značně přepracovali, zešíhlili a již není brzdou, jako tomu bylo dříve. U TouchWizu se bojím, že půjde o podstatné mínus celého telefonu. Ale kdo chce, přehraje ROMku třeba na CyanogenMod a má vyhráno.

Paměť 32 GB a microSD karta

Vedle dostatečně velké paměti o velikosti 32 GB má mít Galaxy také slot na microSD kartu, což je už trochu zbytečné. Hlavní otázkou bude rozdělení paměti. Bude mít celých 32 GB sdílených pro aplikace i data, jako to má Galaxy Nexus, nebo bude prostor pro aplikace omezený, jako tomu je u HTC?

 

Fotoaparát 12 Mpx

Hon za megapixely nás nechává klidnými, ale co rychlost pořízení snímku nebo jejich kvalita? To ukážou až testy, ale už nyní je laťka hodně vysoko díky „ta ta ta ta ta a někdy ještě rychlejšímu“ snímání u HTC One X. Autofocus a přisvětlení LED diodou dnes už také nikoho neohromí.

Výdrž na baterii

Ať řeknou dnes večer jakékoliv číslo v miliampérhodinách, Galaxy S III vydrží zase jenom den, to můžeme s jistotou 99 % napsat už nyní a bylo by opravdu velkým překvapením, kdyby zvládl třeba dvojnásobek.

Více se dozvíte dnes večer po osmé hodině!

V Londýně začne již za pár hodin akce Samsungu, na které se možná pochlubí předběhnutím Nokie a poté bude následovat One More Thing: Galaxy S III. Nebude dokonalý, to víme už teď. Má ale ambice být nejlepší a porazit Nexus i One X.

CS24

Podívejte se, jak by mohlo podle GSMArena.com nové Galaxy S vypadat:

Samsung Galaxy SIII

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.