Hlavní navigace

Samsung Galaxy S7 Edge vydrží pod vodou fungovat 16 hodin (video)

5. 4. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Smartphony odolné proti vodě mají většinou certifikaci IP68. To číslo stručně řečeno znamená stupeň krytí. Šestka je odolnost proti prachu či vniknutí cizích předmětů, osmička odolnost proti vodě, a právě ta podle Samsungu znamená výdrž 30 minut až ve hloubce 1,5 metru. To je vlastně druhý nejvyšší stupeň ochrany podle stupnice IP (Internal Protection), devítka by již znamenala odolnost proti velkému tlaku, typicky ve větších hloubkách.

Kanál Unbox Therapy na Youtube nedávno otestoval ponoření Samsungu Galaxy S7 Edge na mnohem delší dobu. Telefon ponořil do nádoby s vodou na více než 16 hodin a po vytažení stále fungoval. Trochu tak simuloval kombinaci běžného scénáře, kdy vám telefon soadne do vody s tím méně běžným, když si toho dlouho nevšimnete.

V takovéto sklenici je samozřejmě jen velmi malý tlak, ale přesto odolnost docela prověří. Určitě bychom telefon hned nenabíjeli a nechali pořádně proschnout alespoň nekryté konektory.

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.