Hlavní navigace

Samsung Galaxy Tab je na videu

31. 8. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jak to bývá před každou velkou akcí (tentokrát to je IFA v Berlíně), na světlo světa unikají podrobnosti o výrobcích, které mají být představeny. V tomto případě se pochlubil korejský Samsung (podobně jako dříve Toshiba), jenž dal serveru Digital Times k dispozici vzorek svého tabletu, konkurenta pro iPad. Jeho oficiální jméno bude opravdu Galaxy Pad, jak jsme již psali před pár týdny.

Samsung Galaxy Tab GP-T1000

Kromě toho, že tablet byl spatřen při reálných testech v Sydney (Electronista), Samsung také vytvořil krátké video. Celé jméno zařízení zní Galaxy Tab GP-T1000 a jeho hlavní zbraní je 1,2GHz mikroprocesor ARM Cortex A8, zde přeznačený na Samsung S5PC110. Jak potvrzuje zaměstnanec Telco Australia přistižený s tabletem ve vlaku, systémem Google Android 2.2 díky tomuto procesoru velmi dobře reaguje.

Systém je instalován na 16GB flash modulu, 7" dotyková obrazovka s LED podsvícením nabízí rozlišení 1024×600 bodů. V zařízení o hmotnosti 370 gramů je integrovaná webkamera s velmi dobrým rozlišením 3,2 MPix, anténa pro 3G sítě, Bluetooth 2.1 i Wi-Fi (802.11 b / g / n) moduly. Pro další data lze využít SDHC karty v příslušném slotu, zařízení má samozřejmě i akcelerometr.

Samsung Galaxy Tab GP-T1000

Krátce po uvedení (2. září) budou Galaxy Tab nabízet velcí mobilní operátoři, mimo jiné i Vodafone. Samsung již také připravil příslušenství, konkrétně kožené pouzdro/stojan, dokovací stanici s reproduktory a HDMI výstupem a nakonec klávesnice. Ceny se mají pohybovat okolo 41, 54 a 82 Eur.

Příslušenství k tabletu Samsung Galaxy Tab

KL24

Z bluetooth vybavení bude Samsung nabízet stylus (fungující i jako přijímač pro další zařízení, např. mobilní telefony) a do USB portu adaptér na fotoaparáty. K zakoupení budou i ochranné prvky pro displej či celý tablet. Samsung tedy jak se zdá má celou strategii Galaxy padu opravdu dobře promyšlenou.

Zdroj: laptoping, liliputing (1, 2)

Byl pro vás článek přínosný?