Hlavní navigace

Samsung Galaxy Tab: milion kusů prodáno!

6. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Apple iPad je rozhodně velmi oblíbeným zařízením. Tablety se začínají vtírat do našich každodenních životů a za chvíli bude v každé moderní domácnosti na stole ležet místo poznámkového bloku a novin nějaký ten dotykový displej. Je nasnadě, že všechny prodeje nemůžou spadnout do klína Applu.

Téměř poloviční sedmipalcový Galaxy Tab od Samsungu běží na Androidu 2.2 a je dokonce o něco dražší než iPad. Dva měsíce po jeho uvedení na trh mimo Ameriku ale jeho prodeje také prolomily milionový milník. Pro srovnání, iPad milionu prodejů dosáhl měsíc po uvedení, výsledek Androidího tabletu ale ukazuje, že konkurence žije.

Samsung Galaxy Tab a augmented reality v divočině velkoměsta

Pro zopakování - displej Samsungu má 7" úhlopříčku a je postaven na technologii AMOLED. Jeho rozlišení je 1024 × 600 bodů, Apple má na podstatně větší ploše 1024 × 768 pixelů. Samsung běží na 1GHz procesoru Cortex A8 a na rozdíl od iOS 4 na něm běží Android 2.2 Froyo. Malý tablet podporuje GPS, Wi-Fi i 3G a má i USB port pro propojení s počítačem. Jeho 2 GB paměti mohou být rozšířeny microSD kartou. Stroj má i 1,3MPix webkameru a 3MPix fotoaparát. Asi nejdůležitější předností Galaxy Tabu je právě Android a kupa aplikací na Samsung App Store.

Samsung Galaxy Tab se prodává už více než měsíc i u nás (cena kolem 18-19 tis. Kč) a do konce roku se očekává prolomení hranice 1,5 mil. prodejů.

MMF24

Zdroj: ComputerWorld