Hlavní navigace

Samsung Gear VR vám díky webovému prohlížeči nabídne internet ve virtuální realitě

2. 12. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Gear VR od Samsungu je asi nejlepším způsobem, jak udělat z chytrého mobilu s dostatečným výkonem a velkým displejem zařízení pro vstup do virtuální reality. Samozřejmě existují i mnohem levnější řešení, mezi které patří třeba Google Cardboard, zrovna v tomto případě ale cena zcela odpovídá kvalitě a z papírového Cardboardu určitě nebudete mít stejný zážitek jako třeba z Gear VR.

Krom toho se Samsung velmi aktivně snaží Gear VR protlačit ke svým zákazníkům a jak už je u tohoto jihokorejského výrobce běžné, zkouší to exkluzivními funkcemi a obsahem. Fanoušci basketbalu určitě už dříve zaznamenali, že je možné s pomocí Gear VR sledovat vybrané sestřihy a dokonce mohli všichni v tři sta šedesáti stupních sledovat letošní utkání hvězd.

 

Dnes Samsung přišel s internetovým prohlížečem, který umožní prohlížení webu ve virtuálním světě. Samsung se dokonce také chlubí podporou HTML5 videí včetně 3D nebo už zmiňovaných sférických videí. Asi největším problémem bude zadávání textu, které je řešeno buď hlasem, nebo virtuální klávesnicí, kdy je psaní řešeno zíráním na konkrétní písmena.

MMF24

Zatím ale netušíme, jak bude něco takového korektně fungovat. Podobným způsobem bude řešeno i vybírání prvků v různých formulářích a podobně. Pořád ale bude mnohem komfortnější, když raději sáhnete po mobilu, kde budou takové činnosti určitě mnohem jednodušší a určitě i rychlejší. Webový prohlížeč Samsung Internet je ode dneška dostupný v Oculus Store zdarma, stále ale jde o beta verzi a tak se očekává ještě hromada dalších aktualizací, které by krom oprav bugů mohly přinést i nějaké další funkce.

Zdroj: Samsung