Hlavní navigace

Samsung mlží o chybě v Galaxy Ace?

3. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Není pochyb o tom, že Samsung vyrábí kvalitní telefony a jsou velmi prodávané. Každý výrobce však někdy udělá menší či větší botu a najde se nějaká chyba. Dnešní chyba se týká telefonu Samsung Galaxy Ace. Chytrý telefon ze střední cenové třídy s poměrně slušnou výbavou je jistě lákadlem pro mnoho lidí, kteří mají hluběji do kapsy. Ale vynechme popis telefonu, od toho jsou recenze.

Samsung Galaxy Ace

Čeho se vlastně chyba týká? Možná jste se s ní již setkali. Telefonu se totiž stává, že po jeho uspání, neboli zamčení (krátké zmáčknutí tlačítka pro zapnutí/vypnutí) a opětovném probuzení už se vlastně vůbec neodemkne. Tlačítko můžete mačkat, jak chcete, ale není to nic platné. Normálně se má objevit posuvník pro odemknutí telefonu. V tomto případě však kompletně zamrzne a pomáhá buď dlouhé přidržení tlačítka a nebo vytáhnutí baterie.

Nebýt toho, že si jeden člen rodiny tenhle telefon koupil, nikdy bych asi o problému nevěděl a nepsal bych tuhle zprávu. Není to zdaleka jediný případ. Setkal jsem se s mnoha příspěvky na českých fórech, ale i na zahraničních, což vylučuje špatnou dodávku jen pro naši republiku. Navíc se tenhle problém objevil i u jiných telefonů, jako například Samsung Galaxy S. Dávám pro příklad několik odkazů na různá fóra/weby:

Co mne však zarazilo asi nejvíce, byl přístup českého Samsungu, který některým uživatelům napsal, že se s tímhle problémem ještě nikdy nesetkali. Jestliže je tolik lidí, kteří s tímhle mají problém, jistě o tom vědí, ale prostě mlží.

Samsung Galaxy Ace chyba
Zdroj Androidforum.cz - pro zvětšení klikněte

Jednoznačné řešení tohoto problému nenašel asi nikdo. Zatímco někdo má už desátý Samsung Galaxy Ace (uživatel snorky na Androidforums.com) s tím samým problémem, některým pomohla reklamace, některým upravení nastavení Wi-Fi, ale zřejmě nejčastěji pomohlo vypnutí 3G sítí, respektive zatržení položky „Používat pouze 2G sítě“.

MMF24

Poslední možnost pomohla i v našem případě a telefon již pět dní běží bez zamrznutí. Počet zamrznutí se postupně stupňuje a někdy telefon zamrznul i pětkrát za den. Na první pohled nic nepoznáte a člověk, který vám volá, také ne, jelikož mu to bez problému vytáčí, jenže váš telefon nevydá ani hlásku.

Je celkem podivné, že se samotný Samsung k problému dosud nevyjádřil, přitom lidí, reklamujících jejich telefony, muselo být již dost. Nebyl vydán žádný opravný balíček, ani zpráva o tom, co za tím stojí. Nejčastěji se spekuluje o problému s bezdratovými sítěmi, čemuž trochu napovídá vyřešení problému přenastavením Wi-Fi nebo vypnutím 3G. A co vy? Setkali jste se již s tímto problémem? Narazili jste případně na nějaké funkční řešení?