Hlavní navigace

Samsung okopíroval Passbook od Applu, představil peněženku na kupóny Wallet

27. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Samsung dnes představil aplikaci pro své telefony s Androidem nazvanou Wallet. Funguje prakticky stejně jako Passbook od Applu, který je dostupný v iOS 6. Aplikace umožňuje ukládat vstupenky, letenky, slevové kupony nebo členské kartičky. Ty jsou potom načítány běžným naskenováním vizuálního kódu na displeji telefonu.

Stejně jako Passbook pracuje Samsung Wallet s polohovými službami a pokud se třeba pohybujete poblíž obchodu, v němž můžete využít slevový kupón, upozorní vás na to. Rovněž umí v reálném čase měnit údaje jednotlivých kupónů – například počet členských bodů či změny týkající se letenky.

Samotná aplikace, včetně její ikony, je velmi podobná Passbooku z iOS. Na úvodní obrazovce jsou zobrazeny pouze barevně odlišené kupony. Samsung představil tuto novou funkci svých telefonů na vývojářské konferenci a zároveň uvolnil SDK a manuály k API. Zatím se jedná o „developer preview“ a finální verzi s největší pravděpodobností uvidíme až 14. března, kdy má být představen Samsung Galaxy S IV. Wallet by měla být jednou z nových funkcí nejvyššího modelu. Zatím je potvrzena spolupráce s Lufthansou, Wallgreens, Belly, MLB Advanced Media, Expandia, Booking.com a Hotel.com. Navzdory nedávnému navázání úzké spolupráce Samsungu a Visy na platbách pomocí NFC, Wallet tuto možnost nevyužívá. Podle Jihokorejců obchodníci upřednostňují právě skenování čárových kódů na displeji telefonu před platbami pomocí NFC. Na videu najdete záznam z představení, kde si můžete prohlédnout i podobu aplikace.

KL24

Zdroj: The Verge

 

Byl pro vás článek přínosný?