Hlavní navigace

Samsung Omnia W: první Korejec s Windows Phone 7.5

26. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po telefonech Omnia 7 a Focus vydá Samsung i model speciálně pro Mango. Vypadá opravdu krásně, je vyroben z kovu, má displej Super AMOLED a rychlejší procesor.

Někoho zamrzí, že oproti předchozím smartphonům dostala Omnia W menší displej, jen 3,7" (480 × 800 px). Samsung ani neplýtvá lepší technologií Super AMOLED Plus, kterou si nechal pouze pro androidí spičky. Šetřilo se i na fotoaparátu, který je stále jen 5Mpx (s AF a LED) a dokáže natočit 720p video. Nechybí přední VGA kamerka.

Omnia 7 používá jednojádrový 1,4GHz procesor (zřejmě nějaký Qualcomm Snapdragon kvůli požadavkům Microsoftu). Tomu sekunduje 512 MB RAM a 8GB flashová paměť. Samozřejmostí je A-GPS, Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 2.1, akcelerometr, gyroskop, senzor proximity, FM rádio a el. kompas. Ještě víme o podpoře HSDPA se stahováním 14,4 Mb/s. To je základ, který dnes splňují všechny telefony se systémem Microsoftu.

Samsung Omnia W

Samsung mohl ovlivnit hlavně design. Na fotografiích vypadá hezky (subjektivně lépe než Omnia 7 a Focus). S rozměry 116 × 59 × 11 mm a kovovou konstrukcí nepřekvapí hmotnost 115 gramů. Výrobce použil 1500mAh akumulátor, výdrž ale neudává.

Korejci ještě mohli lehce ovlivnit softwarovou část. Z Marketplace budou bonusově stažitelné některé aplikace a přímo v telefonu budou i originální aplikace v Samsung Hubu (Allshare, Video Call, Mini Diary, eBook Now 2.0).

CS24

Omnia W se začne prodávat na konci října, nejdříve v Itálii, pak i ve zbytku světa. Cenu zatím potvrzenou nemáme. Jen doufejme, že se v Samsung pochlapí a vydají i lepší model. Hodil by se větší displej Super AMOLED Plus, 16/32GB paměť, lepší foťák s BSI a možná i tenčím tělem. Kdo jiný by mohl výrazněji konkurovat HTC a jeho Titanu a Radaru?

Zdroj: Samsung