Hlavní navigace

Samsung plánuje pro příští rok naprosté ovládnutí mobilního trhu

27. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

I když je Samsung momentální číslo jedna na trhu s mobilními telefony, pro příští rok plánuje další expanzi a ještě větší prodeje mobilních telefonů, které by mu měly dále pomoci upevnit vedoucí postavení. Podle prohlášení výrobce plánuje na příští rok vyrobit neuvěřitelných 510 milionů nových mobilních telefonů. To představuje jen oproti letošnímu roku nárůst o 20 %. Přitom ještě v roce 2009 nevyrobil Samsung ani milion mobilů ročně, stomilionovou hranici zvládl překročit až tento rok.

Samsung olány

Letos Samsung vyrobil a prodal 420 milionů mobilů, za prvních devět měsíců se jich přitom prodalo jen „288“ milionů. Poslední tři měsíce ale byly podle všech odhadů mimořádně silné a proto se očekává výrazné překročení čtyřsetmilionové hranice.

Rok 2013 by ale měl být ještě mnohem lepší. Podle plánů korejského výrobce by se mělo prodat 390 milionů smartphonů a 120 milionů budou tvořit mobily bez operačního systému. V operačních systémech počítá Samsung s výraznější podporou Windows 8 a nejnovějšího systému Tizen, základ ale stále budou představovat mobily s Androidem.

Aby toto vše Samsung zvládl vyrobit, počítá s více než dvoumiliardovou investicí do své největší továrny ve Vietnamu. Ta by měla být schopna vyprodukovat neskutečných 240 milionů nových mobilů. Další obrovskou továrnu má Samsung v Číně, kde produkuje přibližně 170 milionů mobilních přístrojů.

Zdroj: Koreatimes