Hlavní navigace

Samsung pravděpodobně chystá 5palcový telefon s Windows Phone 8

16. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zatímco Sony výrobu telefonu s dlaždicemi zvažuje a aktuálně jedná s Microsoftem o podmínkách, Samsung je zřejmě v přípravách nového zařízení podstatně dál. Pětipalcový smartphone s Windows Phone 8 zatím známe pod označením SM-W750V. Spekulace navazují na prosincové drby. Skupina Bluetooth SIG, která schvaluje zařízení s bezdrátovým modulem BT, dostala na stůl přístroj uvedeného označení. To přijde na severoamerický trh. Nějaké informace naleznete také na webu Samsungu.

Z těch vyčtete např. to, že displej bude mít rozlišení 1 080 × 1 920 bodů. Proč nás myšlenky vedou k tomu, že bude použit dlaždicový operační systém, a ne třeba Android? Přístroj totiž v Samsungu vyvíjí skupina Windows Mobile Lab. Informace o prohlížeči navíc hovoří o Internet Exploreru 10. Ten si prostě nespletete. Více toho o tajemném telefonu nevíme. Jak se ale zdá, Samsung v dohledné době oznámí a uvede high endový přístroj s Windows Phone 8.

 

Prvním a posledním globálním modelem na této platformě byl Ativ S, jenž se v prosinci 2012 zařadil k prvním přístrojům s mobilními Osmičkami. Od té doby jsme viděli pouze úpravy pro americké operátory. S plnohodnotným nástupcem jihokorejský výrobce nespěchá. Podle dřívějších spekulací v tomto roce spatří světlo světa také smartphone od ZTE. Dále uvidíme, co na to HTC. To mělo uvést nové modely loni, ale k tomu opět nedošlo.

CS24

I tomuto výrobci v portfoliu zůstaly přístroje z doby uvedení Windows Phone 8 na trh, od té doby o něm avšak není slyšet. Letošek by pro dlaždice mohl být docela zajímavý, protože se zřejmě dočkáme několika telefonů, které nebudou pocházet od Nokie.

Zdroj: Engadget | Neowin