Hlavní navigace

Samsung představil nový Chromebox, už nevypadá jako Mac Mini

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po půl roce Jihokorejci představili nový stolní počítač se systémem Chrome OS. Vlastně nový ani není, pouze klame tělem. Komponenty uvnitř zůstaly stejné, změnilo se pouze šasi, které už nepřipomíná konkurenční Apple Mac Mini. Odlišení byl možná jediný důvod refreshe Chromeboxu. Všichni víme, jak právníci Applu hledají každou záminku, jak na Samsung zaútočit. A nápadně podobný čtvercový půdorys s ostrými hranami a kulatými rohy by mohl být dalším terčem.

Samsung Chromebox
Samsung Chromebox

Základem Chromeboxu je stále dvoujádrový procesor Intel Celeron B840 (1,9 GHz), který doplňuje 4 GB paměti, 16GB SSD úložiště a poměrně bohatá výbava. Počítač má dva DisplayPorty, jeden DVI, po šesti USB 2.0, gigabitovou síťovku a ještě navíc dvoupásmovou Wi-Fi 802.11a/b/g/n. Součástí je i integrovaný mono reproduktor, vstup pro mikrofon a výstup na sluchátka.

Samsung Chromebox
Samsung Chromebox

Chromebox má sympatické rozměry 190 × 190 × 33 mm s hmotností 1,2 kg. Vinou ne úplně úsporného hardwaru (CPU) má ale na papíru vyšší spotřebu, čemuž odpovídá 80W zdroj. To nás ale příliš trápit nemusí, protože počítač se u nás ani nebude prodávat.

 

Zdroj: Samsung (via The Verge)

Byl pro vás článek přínosný?