Hlavní navigace

Samsung prý plánuje chytré véčko. Galaxy Folder bude pohánět upravený Android

18. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dnešní smartphony mají pětipalcový displej s FullHD rozlišením, čtyřjádro a minimálně 2 GB operační paměti. Chybí jim však hardwarová klávesnice, která v minulosti byla nedílnou součástí telefonů. Samsung se rozhodl pro návrat do minulosti a podle několika stránek, které se Jihokorejskou společností zabývají, uvede smartphone s véčkovou konstrukcí. Jmenovat by se měl Galaxy Folder.

Bude se jednat o zařízení, které rozhodně nebude mířit mezi high endové modely jako jsou HTC One, Samsung Galaxy S 4 nebo Huawei Ascend P6. Pohánět jej má dvoujádrový Snapdragon S4 a jako zobrazovadlo Samsung použije displej s dnes již nízkým rozlišením 480 × 800. Telefon poběží na Androidu ve verzi 4.2.2 Jelly Bean. Ten bude upravený pro véčkovou konstrukci tak, aby se celý systém správně přetáčel.

Galaxy Folder nebude prvním véčkem s Androidem od Samsungu. SCH-W2013 představil vloni Jackie Chan
Galaxy Folder nebude prvním véčkem s Androidem od Samsungu. SCH-W2013 představil vloni Jackie Chan

Od běžných véček, na která jsme z minulosti zvyklí, se bude Galaxy Folder lišit svými vlastnostmi. Po vzoru konvertibilních notebooků bude možné displej přetočit na obě strany, a buď jej tedy zavřete směrem ke klávesnici, nebo překlopíte opačným směrem, čímž získáte běžný smartphone.

Uvidíme, zda si Galaxy Folder najde nějaké uživatele, kterým se po véčkách stýská. O datu představení či uvedení na trh zatím nejsou žádné zprávy. Cenu však můžeme tipovat vzhledem k výbavě do nižší střední třídy pohybující se kolem pěti tisíc.

KL24

Zdroj: Android Authority

 

Byl pro vás článek přínosný?