Hlavní navigace

Samsung s předstihem odhaluje 7" Galaxy Tab 2 s Androidem 4.0 ICS

14. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Samsung si pospíšila a ještě před odstartováním očekávaného veletrhu MWC 2012 (Mobile World Congress) představila nový a docela očekávaný tablet Samsung Galaxy 2. Jak vyplývá ze samotného názvu, jedná se o upravenou verzi již dříve vydaného tabletu, se kterým má ale firma problémy v souvislosti s nařčením, že se jedná o zkopírovaný Apple iPad.

Samsung Galaxy Tab 2

Nový model je menší, pyšní se úhlopříčkou 7 palců. Důležitější je ale samotný operační systém - tím bude Android 4.0 Ice Cream Sandwich, takže to vypadá, že nová verze Galaxy Tabu bude vlastně prvním zařízením od Samsungu s novou verzí operačního systému od Googlu. Integrace nádstavby uživatelského prostředí s názvem TouchWiz již asi nikoho nepřekvapí.

Uvnitř tabletu nalezneme 1GHz dvoujádrový procesor, 1 GB paměti RAM, až 32 GB interní paměti a 3Mpx webkameru, díky které budou umožněny videohovory. Trošku překvapením je použití LCD (namísto Super AMOLED displeje, který je integrován např. do mobilního telefonu Samsung Galaxy Note), navíc s nepříliš vysokým rozlišením 1024 × 600 pixelů.

Samsung naplánoval uvedení Galaxy Tabu 2 v Anglii na měsíc březen, zatím bez informací o cenové relaci nového zařízení.

Zdroj: TechRadar

Byl pro vás článek přínosný?