Hlavní navigace

Samsung S27A970: bestie s WQHD a matricí S-PLS

8. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Lasvegaská výstava CES pomalu klepe na dveře, oficiální zahájení je naplánováno na 10. ledna/januára 2012. Již nyní se ale začínají vynořovat produkty, se kterými se přítomní redaktoři a návštěvníci setkají, pro dnešek je to monitor Samsung S27A970. Ten se se svými parametry nejspíše zařadí mezi to nejlepší, co si za své peníze můžete pořídit, pojďme se na něj nyní podívat důkladněji.

Úhlopříčka panelu je rovna 27", použité rozlišení je WQHD (2560 × 1440 px). Jistě si dobře vzpomínáte na recenzi modelu S27A850D, jenž ukázal kvality matrice S-PLS – stejnou technologii použil Samsung i u svého nejnovějšího počinu, o kvalitní obraz (daný i díky povedenému polomatnému provedení displeje a zde také použití skla) se nemusíte bát. Odezva by dle specifikace měla být 5ms, statický kontrast o poměru 1000:1 asi také nepřekvapí.

Výrobce neopomenul ani zvukovou výbavu, k dispozici vám je dvojice 7W „chrastítek“. Mnoho z vás jistě potěší také integrovaný dvouportový USB 2.0 hub. Nabídka vstupů je pak velice bohatá, digitální trio DVI, HDMI a DisplayPortu doplňuje také nepříliš časté MHL, se kterým se s největší pravděpodobností budeme setkávat v oblasti tabletů a smartphonů.

KL24

Samsung S27A970 dorazí na pulty obchodů v průběhu března/marce 2012, očekávaná prodejní cena se bude pohybovat okolo částky 1200 $ (asi 25 000 Kč). To za takto vybavený monitor není přehnaně mnoho (podle Mirka Jahody ano), počkejme ale raději na recenze. Snad se Samsung poučí ze svých chyb a tentokrát nezanedbá výstupní kontrolu kvality.

Zdroj: TweakTown

Byl pro vás článek přínosný?