Hlavní navigace

Samsung má údajně pádné důvody zrušit základní Galaxy S26. Důvod vás možná překvapí

Sdílet

 Autor: Samsung
Podle známého leakera Ice Universe může být Galaxy S25 posledním modelem z ikonické trojice řady Galaxy. Samsung údajně prohrává boj s čínskými kompakty.

Galaxy S25 by možná mohl být posledním kompaktním telefonem v dnes už ikonické trojici, kterou Samsung každý rok v lednu představuje. V roce 2026 by společnost mohla upustit od nejmenšího Galaxy S26, který v triu vždy představoval model s důrazem na menší displej a kompaktnější rozměry.

Za touto informací stojí slavný leaker Ice Universe, jehož příspěvek na síti X rozpoutal bouřlivou diskusi. Podle něj jsou čínské značky ve výrobě kompaktních smartphonů daleko napřed před Samsungem a Applem, což zejména pro jihokorejskou společnost může znamenat ztrátu konkurenceschopnosti u nejmenšího modelu řady Galaxy S.

CS24

Fanouškovský Samsung počtvrté: Galaxy S24 FE má už jiný účel a dorostl do velikosti S24+ Přečtěte si také:

Fanouškovský Samsung počtvrté: Galaxy S24 FE má už jiný účel a dorostl do velikosti S24+

Útok čínských kompaktů může odstartovat chystaný Oppo Find X8, který se má představit už tento měsíc a jeho hlavní doménou mají být špičkové parametry v tenkém malém těle. Příští rok by tak mohl být tím posledním, kdy Samsung ukáže klasické trio Galaxy S25, Galaxy S25+ a Galaxy S25 Ultra.

V tuto chvíli je tato zpráva pouhou nepodloženou informací a je nutné ji brát s rezervou. Ice Universe má v oblasti smartphonů slušnou historii, je o něm ale také známo, že rád přehání a nechová dvakrát vřelé sympatie k Samsungu. Nicméně letošní kroky Samsungu v podobě zvětšení Galaxy S24 FE a vynechání základního Galaxy Tab S10 mohou v určitém směru nasvědčovat směr, kterým se Samsung chce vydávat, tedy k větším displejům.

Recenze smartphonu Samsung Galaxy S24 Ultra: když se umělá inteligence spojí s prémiovou vlajkou Přečtěte si také:

Recenze smartphonu Samsung Galaxy S24 Ultra: když se umělá inteligence spojí s prémiovou vlajkou