Hlavní navigace

Samsung zpřístupňuje Steam Link pro všechny své nové televizory. Kromě her umí i přehrávat filmy ze sítě

25. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Samsung jako jediný výrobce televizí nabízí aplikaci Steam Link od společnosti Valve, která umožňuje hrát hry zakoupené přes Steam na velké televizi. Zjednodušeně jde o vzdálenou plochu z vašeho herního počítače, kterou Steam Link streamuje na displej televize. Jiným možným způsobem je samostatný externí box Steam Link zapojený do HDMI, ale aplikace je samozřejmě mnohem jednodušší.

U Smart TV televizorů značky Samsung, kterým je Tizen, jde zároveň o jedinou možnost, jak si pouštět filmy z domácí sítě, neboť přehrávač v Tizenu toho moc neumí. Není to jeho primární funkce, ale zpřístupněním plochy Windows máte možnost přehrát cokoliv. Steam Link tak trochu krkolomně nahrazuje i Kodi, které pro Tizen neexistuje.

CS24

steam-link1

Samsung nyní aplikaci Steam Link zpřístupňuje pro všechny své chytré televizory vyrobené v letech 2016 a 2017, samozřejmě včetně aktuální prémiové řady QLED. U televizorů jiných značek byste pro stejnou funkci museli zakoupit zmíněný externí box. Velmi podobně jako Steam Link ale funguje i Gamestream od Nvidie, který získáte spolu se zařízením Shield TV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.