Hlavní navigace

SanDisk kritizuje Windows Vista

24. 7. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Solid-state disky nemohou zcela nahradit klasické pevné disky s rotujícími plotnami, mnozí o nich ale uvažují jako o systémovém disku, kde se uplatní jejich výhoda v podobě okamžitého (a tichého) seeku. SanDisk, největší světový výrobce Flash pamětí, si nyní postěžoval, že operační systém Windows Vista není optimalizován pro práci s SSD zařízením.

SanDisk se zaměřuje zejména na cenově dostupnější SSD. Co se týče výkonných modelů, kvůli nim SanDisk odkoupil společnost M-System, která se právě na tento segment zaměřuje. Eli Harari, generální ředitel Sandisku, přiznává, že SSD s technologií od M-System zaostávají za konkurencí. A svaluje vinu na Windows Vista.

„Jsme teď pozadu, protože jsme včas plně nepochopili omezení prostředí Visty. (...) Proto musíme vyvinout novou generaci řadičů, vzorky budeme mít někdy koncem tohoto roku nebo počátkem příštího. Ta nová generace musí vlastně řešit nedostatky Visty.“

Snaží se SanDisk přenést vinu za svá pochybení na někoho jiného? Nebo je to skutečně Microsoft, kdo by si měl sypat popel na hlavu a lépe optimalizovat svůj operační systém pro SSD?

Zdroj: X-bit labs

Autor článku