Hlavní navigace

Sandy Bridge-E má problémy, nefunguje virtualizace!

3. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Chystaná platforma LGA 2011 již pomalu klepe na dveře, představení základních desek ze stáje Gigabyte jsme se dočkali asi před dvěma týdny. Procesory Sandy Bridge-E se ale potýkají s problémy týkajícími se nefunkční virtualizace u steppingu C1, tento nepříjemný neduh by měl být odstraněn u chystané revize C2.

Nic však není černobílé a bug se netýká všech procesorů Sandy Bridge-E. Regulérní verze určené pro domácí uživatele mají standardně technologii VT-d vypnutou, chyba se týká především serverových modelů, na kterých si se steppingem C1 příliš hardwarové virtualizace neužijete. Softwarová virtualizace ale dotčena není a tak bude možné používat software jako Virtual Box či VMWare Tools – budete však ochuzeni o výkonnostní přínos VT-d.

Intelu není co závidět: procesory série C1 jsou již ve výrobě a bude zajímavé sledovat, jak s takovými „zmetky“ výrobce naloží. Již teď je v podstatě jisté, že serverové Xeony budou odloženy (tam by absence hardwarové virtualizace opravdu vadila), o plánované variantě C2 prozatím nic nevíme. C1 dorazí na pulty obchodů začátkem listopadu/novembra tohoto roku.

MMF24

Procesorový gigant letos kazí co se dá, vzpomeňte např. faux-pas s vadnými čipsety pro LGA 1155. Jak vidíte vývoj kolem Sandy Bridge-E vy? Necítíte vleklé problémy na způsob Barcelony? Dojem sráží i nutnost nákupu nových chladičů, jak vás ve své novince informoval kolega Adam Vágner.

Zdroj: techPowerUp!