Hlavní navigace

Sbírka zimních a vánočních témat pro Windows 7

21. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft nelení a vydává motivy vzhledu pro sedmičky jako na běžícím pásu. Každý týden vidíme hned několik přírůstků do galerie, který svým objemem začíná připomínat <doplňte vhodné slovo>. Našince určitě potěší, že Češi nestojí stranou a svých více než pět minut slávy si odbývají také. Máme vlastní zimní motiv, který se hrdě nazývá Czech Winter (Česká zima). Nutno podotknout, že není jediný, v galerii najdete mj. jaro v Česku. Tyto motivy si ale představíme jindy.

Obrázky zachycují typické sněhové scenérie, které řada z vás může vidět při pohledu z okna. Nezajímají-li vás zasněžené kopce a bílé střechy hlavního města Prahy, toto téma klidně přeskočte.

Vzhledem k tomu, že naše země leží v mírném podnebném pásu a na kopce není úplně chudá, můžeme provozoval leckteré zimní sporty. Zima u nás netrvá věčně, ale dost dlouho na to, aby se vám vyplatilo nakoupit lyžařské a jiné vybavení. Fandíte lyžování s jízdě na snowboardu? Pak si nenechte ujít téma Snow Sports (Sporty na sněhu).

Velmi podobné záběry spatříte ve Winter Sports, které připravil Samsung při příležitosti konání olympijských her ve Vancouveru v roce 2010. Zastával totiž roli sponzora olympijského týmu ze Spojených států.

Pokud máte raději pěkná zátiší, nerušená přítomností lidí, sáhněte po motivu Winter (Zima). Tu už mnohdy uvidíte něco, co v Česku nelze spatřit.

Ještě dále na sever vás zavede téma Arctic (Arktida), jež vám plochu ozdobí majestátními ledovci a jinými arktickými výjevy.

Dogs in Winter (Psi v zimě) se nezaměřuje ani tak na zimní období, jako spíš na zvířata. Přesto kolekce obrázků s pejsky vybírá převážně zimní tématiku.

Pakliže vás psi nedojmou, postará se o vás vánoční nálada, která z Holiday Lights (Sváteční výzdoba) doslova přetéká. Vánoční stromečky, světýlka a spousta hvězdiček dodají vaší ploše tu pravou atmosféru.

K zimě a Vánocům bezpochyby patří i náboženská tématika, takže do galerie zavítali i kreslení andělé ve Snow Angels (Sněžní andělé).

Ohňostroje se hodí spíše až na Silvestrovské oslavy, ale raději si Fireworks (Ohňostroj) stáhněte v předstihu, ať jste připravení. Konec roku se již blíží.

KL24

Všechny motivy vzhledu pochází od Microsoftu, nejde proto o žádná pochybná amatérská dílka. Oficiálně fungují pouze ve Windows 7, neoficiálně je spustíte také v chystaných osmičkách.

Byl pro vás článek přínosný?