Hlavní navigace

Valve spustil vylepšené sdílení her Steam Families. Hlavní novinkou je hraní titulů ve sdílené knihovně najednou

Sdílet

Zdroj: Depositphotos
Oproti původnímu Family Sharing mohou nyní hráči hrát více her ze sdílené knihovny najednou. Rodičovská kontrola a schvalování žádostí o nákup her zůstává.

Funkce Steam Families po přibližně půlročním betatestování vstupuje do ostrého provozu. Díky této službě mohou uživatelé v rámci blízké rodiny sdílet hry, spravovat rodičovskou kontrolu nebo schvalovat žádosti dětí o nákup her. Steam Families je do značné míry dosti podobná svému předchůdci Family Sharing, oproti němu ale přináší několik vylepšení.

Tím nejzásadnějším je zrušení omezení na hraní pouze jedné hry v rámci sdílené knihovny. Nově mohou všichni členové rodiny hrát různé hry napříč sdílenou knihovnou bez omezení. Omezení týkající se hraní jednoho titulu ve sdílené knihovně více členy rodiny zůstává.

Zdroj: YouTube.com

Uživatelé ale zjistili, že pokud se majitel titulu přepne do režimu offline, ostatní účastníci si hru mohou zahrát ve stejnou chvíli jako majitel. Zdali je toto záměr Valve, nebo čistá náhoda, není jisté, prozatím je ale tato možnost funkční.

MMF24

Steam Families může vytvořit kdokoliv a lze do ní přizvat až 5 dalších účastníků. Každý člen rodiny může hraním her ostatních získávat achievementy a jiné úspěchy na svém účtu. V případě opuštění rodiny bude nutné počkat celý jeden rok, než budete moci vstoupit do jiné rodiny. Tímto krokem chce Valve zamezit rychlému střídání uživatelů v různých rodinách.

Funkce Steam Families je už nyní dostupná na Steamu a starou funkci Family Sharing plně nahradí. Pokud tedy používáte starou funkci, budete muset znovu a od začátku nastavit Steam Families.

PlayStation 5 Pro oficiálně představen. Výkonnější konzole s lepším ray tracingem podporuje až 8K rozlišení Přečtěte si také:

PlayStation 5 Pro oficiálně představen. Výkonnější konzole s lepším ray tracingem podporuje až 8K rozlišení