Hlavní navigace

Názor k článku Sdílení videa Soapbox od Microsoftu končí od Solitary - O to tam ale preci nejde, to ze...

  • 29. 7. 2009 14:58

    Solitary (neregistrovaný)

    O to tam ale preci nejde, to ze nevidel ani radek zdrojaku, neznamena, ze je pro nej open-source nejak nepodstatny. Ty zdrojaky za nej prohledl nekdo jiny, spousta jinych... a on muze mit klid, ze jsou na 99% ciste. Kdezto u toho proprietarniho softwaru nevi nikdo nic, pouze tvurce a ten to muze mit tezce pod palcem, backdoors, sber informaci, neopravene bugy atd.

    Linus ma v necem pravdu, !neopodstatnena! nenavist je choroba. Ale ticha obezretnost je dobra vec. Musi se totiz vzit v uvahu, ze Microsoft je korporace, ktera chce vydelavat. A Linux je pro ni konkurence. Proto MS nepomaha Linuxu jen z ciste lasky, vzdy za tim jsou penize. Ale Linus dodal, ze ho nezajima od koho zdrojaky jsou, ale dulezite je, aby nebyly licencni problemy. Coz je zpusob, ktery se MS neboji vyuzit k boji proti Linuxu. Zatizit ho patenty a pak poslat k soudu.

    Na druhou stranu uz jsem v diskuzich pod ruznymi clanky na ruznych serverech nasel i chorobnou nenavist Windowsaru proti Linuxu. Kteri proste jen z blbosti nadavaji, jaky je Linux smejd. Zrejme nikdy ho nepouzivali, ale proste jsou zfanatizovani.