Hlavní navigace

Seagate GoFlex Slim: 9 mm silný cestovatel

6. 4. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nejtenčí z nejtenčích je přenosný disk GoFlex Slim od Seagate, jenž navazuje na úspěšnou řadu disků GoFlex Ultra portable. Se svou tloušťkou pouhých 9 mm se řadí mezi dosud nejtenčí přenosné disky vůbec. Váží pouhých 160 g a jeho duší je jedna 2,5" plotna o kapacitě 320 GB, která se otáčí rychlostí 7200 ot./m.

Disk je navržený tak, aby padnul do každé kapsy či aktovky. V tiskové zprávě se hovoří také o peněžence (purse), ale nedovedu si představit, že by se mi do některé z těch „prťavých“ kapes mojí peněženky mohl vejít.

S počítačem disk komunikuje rychlým konektorem USB 3.0, který je kompatibilní se staršími verzemi tohoto rozhraní. GoFlex Slim si rozumí s operačními systémy od Microsoftu i Applu, ale jen tehdy, pokud je disk formátovaný pro systémy Mac OS X, je plně kompatibilní se zálohovým systémem Apple Time Machine.

Koncová cena by se měla pohybovat okolo sta dolarů, takže v našich končinách můžeme očekávat cenovku zhruba na hranici dvou tisíc korun. Výrobce na disk poskytuje tříletou záruční lhůtu.

Zdroj: TechPowerUp.com, Seagate.com