Hlavní navigace

SecuPIX: Vytvořte si důkazní fotografii [zkušenosti]

13. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Může se hodit…

Nikdy totiž nevíte, kdy budete potřebovat něco zadokumentovat tak, aby to mohlo posloužit jako jednoduchý důkaz. Může jít fotografii stavu elektroměru, stavu tachometru nebo havarovaného vozidla. Lepší je být připraven.

Jak SecuPIX funguje?

Princip je velice jednoduchý, uživatel této aplikace něco (například stav elektroměru) vyfotí, aplikace tuto fotku převede do formátu PDF a k tomuto souboru PDF se připojí kvalifikované časové razítko, které dokazuje, že s fotkou nebylo nijak manipulováno a že bylo opravdu pořízena ve stejném čase, jaké je v časovém razítku.

SecuPIX SecuPIX SecuPIX SecuPIX

Kvalifikovaná časová razítka poskytuje webová služba SecuStamp.com, kterou provozuje společnost Software602. Po prvním spuštění je nutné se na této službě zdarma zaregistrovat, čímž získáte balíček 25 kvalifikovaných časových razítek zdarma.

Bohužel registraci nelze provést přímo z aplikace. To mě doslova rozčílilo, protože jsem musel přepnout do prohlížeče a sám najít registrační formulář. Tuto zásadní nevýhodu zachraňuje možnost vyfocenou fotografii uložit pro pozdější zpracování (přidání časového razítka), takže fotit můžete ihned a registraci dokončíte, až budete mít více času.

Zadarmo, ale ne tak docela…

Možná už jste to z předchozího textu vytušili, aplikaci si sice zadarmo stáhnete, ale pokud ji chcete používat pravidelně, budete muset přistoupit na to, že to nebude zcela zadarmo.

SecuPIX SecuPIX SecuPIX SecuPIX

Pokud spotřebujete všech 25 časových razítek, které máte zdarma, můžete si na SecuStamp.com zakoupit další, bohužel velká nevýhoda je to, že jich musíte koupit minimálně 500, a to už bude mnohem dražší, protože tento nejmenší balíček časových razítek stojí rovných 1000 Kč.

Někde nefunguje

Při testování této aplikace jsem narazil na jeden zásadní problém, SecuPIX vypisoval chybu při vytvoření PDF. Nejspíš se jedná o nějaký problém ve vývojové verzi Androidu CM9, který používám na svém Samsungu Galaxy S.

MMF24

Vyzkoušel jsem SecuPIX na Nexusu S s oficiálním Androidem 4.0.3 a na Samsungu Galaxy S2 s Darky ROM HD ICS, na obou zařízeních už fungoval zcela v pořádku.