Hlavní navigace

Sedm her THQ včetně Metro 2033 či Company of Heroes za 20 Kč, nebo kolik dáte

2. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ještě něco přes deset dní bude probíhat akce the Humble THQ Bundle, v níž můžete za libovolnou částku (minimálně 1 USD) získat sedm her a k nim ještě soundtracky (MP3/FLAC bez DRM). Můžete si sami vybrat, v jakém poměru vámi věnovanou částku rozdělíte. Příjemci mohou být tři: vydavatel her (THQ), charita (americký Červený kříž) a provozovatel nabídky (Humble Tip).

Ačkoli vám srdce možná velí dát všechno na charitu, možná byste měli zvážit dát nějaké peníze také THQ. Tento vydavatel údajně nehospodařil moc dobře a je v existenčních problémech. To by zase mohlo poznamenat vývoj a dokončení takových očekávaných her jako Company of Heroes 2, nebo Metro: The Last Night. Já jsem nedal skoro žádný podíl společnosti Humble Tip, ale zpětně toho lituji. Celou věc mají provedenu opravdu parádně včetně stažení zmíněné herní hudby.

 Humble THQ Bundle
Humble THQ Bundle
 

Velkou výhodou je také možnost zakoupit celý balík her jako dárek: příjemce dostane odkaz k vyzvednutí, vyplní jen svůj e-mail a pak už dostane odkaz, na němž lze stáhnout soundtracky, nebo vyzvednout klíče ke hrám. Platit můžete třeba PayPalem nebo přes Google, takže ani tady snad žádný zádrhel nebude.

Humble THQ Bundle
Humble THQ Bundle

Klíče použijete v aplikaci Steam a už můžete stahovat digitální kopie zakoupených her. Ještě pro jistotu: u všech her se jedná o jejich variantu pro platformu Windows a skutečně musíte použít Steam. Kdyby vám náhodou obsažené hry nic neříkaly, tak vám je v krátkosti připomeneme.

 

Metro 2033 dosud platí za jednu z graficky nejpropracovanějších a současně také nejnáročnějších her. Děj této střílečky z první osoby se odehrává v postapokalypickém světě moskevského metra. Hororová atmosféra boje, mutanti v temnotě a boj o přežití je ideální náplní dlouhých zimních večerů. Dle metacritic.com se vzácně shodují recenzenti i hráči na průměrných 81 %.

Humble THQ Bundle
Metro 2033
 

Druhý díl Darksiders se stal hitem konce prázdnin, už první díl měl ale nadprůměrná hodnocení (83 % recenzenti a 77 % uživatelé). Kdo by si nechtěl vyzkoušet roli Války, jednoho z Jezdců Apokalypsy?

Company of Heroes je třeba představovat asi jen těm nejmladším, případně počítačovými hrami nedotčenými. Podle mnohých stále nejlepší real-time strategie (metacritic: 93/90 %) má i po šesti letech pořád hezkou grafiku a především sérií patchů dospěla k vysoké míře hratelnosti a vyváženosti. Původní CoH obsahoval jen Wehrmacht a Američany, datadisk Opposing Fronts (87/86 %) přidal Panzer Elite a trochu diskutabilní Brity, nejnižší hodnocení (70/69 %) má poslední přídavek Tales of Valor.

Humble THQ Bundle
Company of Heroes

ToV už přidává jen pár kampaní do single-playeru a několik alternativních jednotek pro každou frakci. Tales of Valor se vyplatilo kupovat těm, kdo chtěli hrát hlavní těžiště hry (multi-player) a koupí jediné hry získat všechny čtyři frakce. Momentálně můžete mít ale za symbolickou cenu všechny tři hry, takže například kompletně všechny kampaně. Pokud se nemůžete dočkat Company of Heroes 2, ruských jednotek a zasněžených map, můžete už teď zkusit bezplatný mod Eastern Front. Kladete-li důraz na vyšší realističnost, je tu ještě komplexní a rovněž bezplatný Blitzkrieg mod.

Red Faction: Armageddon je z celé nabídky kritikou i hráči nejchladněji přijatým titulem, přesto se drží v nadprůměrném hodnocení (75/70 %). Ničení zla na Marsu není nijak originální, ale takřka všichni si chválí mohutné destrukce všeho možného.

Humble THQ Bundle
Red Faction

Saints Row: The Third se dá označit za jeden z klonů GTA, nicméně se v tomto zástupu určitě řadí mezi povedené (84/79 %). A nebojte se, GTA 1:1 to určitě není, Saints Row je minimálně o dost trhlejší. Saints Row: The Third získáte jen pokud věnujete celkem více než necelých 6 USD. Věřím, že i tak pro vás bude celková suma za takovou herní nadílku pořád symbolická.

CS24

Humble THQ Bundle
Saints Row: The Third

 A nezapomeňte, i my rozdáváme. Šance na zisk Total War: Shogun 2, Nexuiz (CryEngine 3) nebo bonusů do FireFall je v naší soutěži hodně veliká:

Autor článku