Hlavní navigace

Sedm smartphonů (a jeden mobil), které používají světoví lídři

15. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Prezident Spojených států Barack Obama využívá kanadský telefon BlackBerry. V roce 2009 vyhrál boj o to, aby si teoreticky hůře zabezpečený přístroj mohl ponechat i v Bílém domě, což pro předchozí prezidenty možné nebylo. Tehdy ale také nebyly smartphony. Obama zřejmě vlastní model BlackBerry 9900.


 

Vůdce Kim Čong-un ze Severní Koreje používá pětipalcový HTC Butterfly, o čemž jsme psali už dříve. U nás se neprodává, ale svými parametry jde o obdobu nového HTC One.

Manželka čínského prezidenta Peng Li Yuan má Apple iPhone 5, nejvyšší vůdce Číny Xi Jinping svůj telefon tají. Podobně jako u Korejců je i tady informací pomálu.

Premiérka Thajska Yingluck Shinawatra používá mobil od společnosti nedávno koupené Microsoftem – Nokia Lumia 920. Operační systém Windows Phone 8 jí zřejmě vyhovuje, jelikože hned vedle má konvertibilní ultrabook Sony Vaio Duo.

Ruský prezident Vladimir Putin sice prý tvrdí, že nepoužívá žádný chytrý telefon, ale nedávno byl spatřen, jak telefonuje se smartphonem ruské výroby MTS-Glonass 945. Uvnitř je Android 2.2. Glonass je ruskou obdobou satelitního systému GPS (Globalnaya navigatsionnaya sputnikovaya sistema).

Z Británie máme více úlovků. Premiér David Cameron je fanoušek BlackBerry, princové William a Harry mají iPhony a královna pro změnu zkouší iPad.

Německé kancléřka Angela Merkelová má BlackBerry Z10 (SchwartzBeere), samozřejmě s orlicí na zadním krytu. Rozhodně z něj ale nevypadá nadšeně.

Nakonec nesmíme vynechat ani prezidenta Česka. Miloš Zeman zřejmě stále používá mobilní telefon, který mu věnovali jeho přátelé. Jen stále nevíme, který typ Aligatoru přesně má. Nejvyšší model S4000Duo je dokonce dotykový, s Androidem a možností dvou SIM karet, Zeman ale spíše bude mít klasický tlačítkový.

 

KL24

 

Zdroj: The Next Web

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.