Hlavní navigace

Sedmička nejlepších IT reklam letošního Super Bowlu

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pro mnohé je Super Bowl svátkem amerického národního sportu, který kvůli penězům vyplňují reklamy. Koho fotbal s šišatým míčem nebere, jej zase vidí jako velkou reklamní show často přerušovanou záběry z trávníku.

Fakt, že jedna z hlavních televizních akcí roku, má nejdražší reklamní prostor, se projevuje v tom, že do nich tvůrci dají maximum. Z půlminutového klipu musí vytřískat co nejvíce. Reklama je proto vtipná, technicky dokonalá, dojemná či splňuje všechny tyto podmínky. Kromě filmového, automobilového a potravinového průmyslu se v posledních letech při Super Bowlu ukazují i počítače, smartphony a jiné věci IT světa. Co reklamní mágové přinesli letos?

 

GoDaddy – The Perfect Match

Nevkusná, ale i vtipná. GoDaddy je největším světovým registrátorem domén. V Dokonalé shodě chce firma ukázat, že je jednak sexy (což znázorňuje modelka Bar Refaeli) a jednak chytrá (na což odkazuje geek Jesse Heiman). Ten je mimochodem asi nejslavnějším komparzistou světa. Své štěky předvedl ve stovce filmů. A přestože mu táhne na pětatřicet, stále hraje teenagery. :) O jeho širokém záběru svědčí například toto epické video.

" width="560" height="315" frameborder="0">

GoDaddy – YourBigIdea.co

Druhá reklama GoDaddy vás zase donutí, abyste si zakoupili novou doménu, než to udělá někdo jiný. Pěkných adres .com už moc není, firma proto v posledních měsících hodně zpopularizovala podobnou kolumbijskou .co. Až dostanete nápad, měli byste jej přetavit v novou doménu.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Samsung - The Next Big Thing

Samsung hledá budoucnost, ale nesmí o tom moc mluvit, protože na všechno už je nějaký trademark. Americká pobočka koreské firmy jistě naráží na patentové problémy s Applem. V podstatě ale nejde ani tak o reklamu, jako spíš pošťuchování mezi seriálovým hercem Bobem Odenkirkem a filmovými hvězdami Sethem Rogenem a Paulem Ruddem. V rozšířené verzi si jejich přestřelek užijete ještě více.

" width="560" height="315" frameborder="0">

God of War: Ascension

Jedna z nejočekávanějších letošních her pro PlayStation 3. Předchozí díly God of War (všechny s hodnocením Metacritics 90+ %) nadchly příběhem i vizuálním zpracováním. Letošní titul pravděpodobně vytáhne ze stařičké konzole co nejvíce. Bůh Kratos válí i v atmosférickém traileru.

" width="560" height="315" frameborder="0">

What BlackBerry 10 Can't Do

RIM BlackBerry je v krizi. Kanadská značka ztrácí tržní podíl, i z firemního prostředí ji vytlačují jiné telefony. Systém BlackBerry 10 a dva nové smartphony mají slavnou ostružinu dostat zpět do hry. Zet-desítka je prý tak dobrá, že během 30 sekund je snazší vyjmenovat věci, které neumí. Reklama pěkná a jistě dobře poslouží řadě parodií, protože BB toho neumí víc.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Dell – Thomas ant the Alternate Universe

Thomas M. Wilk kreslí komiksy, vytváří jiné světy. Někdy mu to jde pomalu, jindy rychle, záleží na inspiraci a múzách kolem něj. S konvertibilním tabletem Dell XPS 12 může svoje nápady ihned přenést „na papír“.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Motorola a Megan Fox

Tahle už je tři roky stará, ale zato je v ní Megan Fox, vana a stará Motorola. Co by se stalo, kdyby se kráska vyfotila přikrytá pouze pěnou a sdílela to na Twitteru? Pravděpodobně nic. Nebo možná…

KL24

" width="560" height="315" frameborder="0">

Všechna videa ze Super Bowlu najdete v galerii na Mashable.com.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku