Hlavní navigace

Šéf Googlu říká, že telefony Nexus dostanou „šíleně úžasné foťáky“

19. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vic Gundotra, viceprezident Googlu, si včera na Google+ postěžoval, že nikdy neví, jaký si s sebou na výlet vzít fotoaparát. Určitě si prý zabalí telefon s Androidem a také brýle Google Glass, ale váhá na zrcadlovkou. Zatím si ji prý bere, protože Canon 5D Mark II prostě fotí skvěle a se světelným portrétovým objektivem (50mm, f/1.2) může pracovat s malou hloubkou ostrosti, a tím i krásně rozmazaným pozadím.

Vic Gundotra mluví o superfoťáku v Nexusu

Více než toto životní dilema, je zajímavější až diskuze. Jeden z fanoušků Gundotrovi napsal, že se těší, až si jednou bude mocit s sebou vzít pouze Nexus a nedělal si starosti s nějakým velkým přístrojem. Na to mu šéf Googlu odpověděl, že si dali za úkol udělat z Nexusů „šíleně úžasné foťáky“.

To je rozhodně dobrá zpráva. Dosavadní řady Nexus fotily přinejlepším jen průměrně. První Nexus One byl v tomto mizerný, což platilo obecně i pro HTC, které telefon vyrobilo. Nexus S a Galaxy Nexus z dílny Samsungu také neuchvátily, Samsung si lepší technologie šetřil až do svých top modelů. S Nexusem 4 je vidět pokrok, ale dle zahraničních zkušeností se foťák stále nemůže měřit s iPhonem 5 nebo Lumií 920.

 

KL24

Odteď už můžeme jen spekulovat, co Gundotra naznačuje. Bude příštím Nexusem ona bájná Motorola? Vyrobí superfoťák společnost Sony, která vyvíjí vlastní snímače i telefony? Budou snad další Nexusy fotit s menší hloubkou ostrosti a jak toho dosáhnou? Běžně je k tomu zapotřebí co nejsvětelnější objektiv (a nejmenší clona) a co nejdelší skutečná ohnisková vzdálenost. To jsou dvě vlastnosti, kterých v centimetr tlustém těle smartphonů jen těžko dosáhneme.

via Redmond Pie

Byl pro vás článek přínosný?