Hlavní navigace

Šéf Motoroly opouští Lenovo. To chystá velkou reorganizaci

18. 3. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Největší výrobce počítačů dnes oznámil reorganizaci společnosti. Prvního dubna dojde k proměně divizí i personálním změnám. Předsedou představenstva i výkonným ředitelem Lenova nadále zůstává Yang Yuanqing.

Z dosavadní divize PC Group se stane PC & Smart Device Business Group. Bude se starat o počítače, tablety, phablety, herní zařízení a produkty pro chytrou domácnost běžících na platformách Windows, Chrome a Android. Skupinu povede Gianfranco Lanci, současný šéf PC Group a provozní ředitel celého Lenova.

Lenovo chystá velkou reorganizaci
Lenovo chystá velkou reorganizaci

Zajímavé je, že phablety (velké telefony) patří do jiné divize než ostatní smartphony. Mobile Business Group nemění název, ale ředitele. Ti nově budou dva. O Čínu se bude starat Chen Xudong (role mu zůstane), o zbytek světa Aymar de Lencquesaing, který dosud vedl severoamerickou pobočku Lenova. Firmu trápí slabé výsledky v domácí Číně, ve světě naopak potřebuje využít dědictví Motoroly.

Motorola coby značka telefonů skončí, zůstane jen modelový název Moto, který připadne highendovým telefonům a vyšší střední třídě. Naopak Vibe budou levnější a dostupnější telefony. Motorola ale zůstává páteří skupiny, stará se o design a vývoj. Už ji ale nepovede Rick Osterloh, který z firmy odchází. Jeho role připadne de Lencquesaingovi.

Z Enterprise Business Group se stane Data Center Group. Divizi zaměřenou na podnikové systémy, servery a datacentra povede Gerry Smith. Současně zanikne divize Ecosystem and Cloud Services, která se starala o propojení cloudů a zařízení. Její části se rozptýlí do ostatních skupin. George He, dosavadní šéf ECS, bude šéfovat nové divizi Capital and Incubator Group. Ta bude investovat do nových startupů a podporovat vznik dalších obchodních příležitostí uvnitř Lenova.

CS24

 

Zdroj: Lenovo