Hlavní navigace

Šéf vývoje Windows Phone uklidňuje uživatele, že jim Microsoft naslouchá

24. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Upřímně, vývoj Windows Phone se v poslední době podobá nekonečným frontám. S nimi má společné to, že se příliš rychle kupředu nehýbe. Osmá generace mobilního systému přišla rok po předchozí, přesto ale zase tolik novinek zajímavých pro uživatele nepřinesla. Microsoft veškeré úsilí soustředil na přechod na jádro z plnohodnotných Windows. Zatímco tvář dlaždic se proměnila jen málo, pod kapotou teď objevíte úplně jiný „motor“ než ve Windows Phone 7. Nových funkcí přibylo pár.

V tomto roce navíc poprvé v historii Windows Phone nevyjde žádná velká aktualizace, která by se právě zaměřila na vyšší počet nových funkcí. Nástupce Windows Phone 8, ať už se bude nazývat jakkoli, nevyjde dřív než v prvních měsících roku 2014. Více než roční pauzu mezi dvěma většími vydáními zkracují pouze tři menší vydání. Jedno z nich bylo uvolněno na konci loňského roku, distribuce druhého právě probíhá a na podzim nás čeká poslední balíček.

Tyto malé balíčky nicméně obsahují jen několik málo vylepšení, obvykle drobné povahy. Patří k nim aktivní Wi­‑Fi po vypnutí obrazovky nebo návrat FM rádií. Jenže podobné drobnosti nevyváží potřebu po centru s notifikacemi a jiných požadavcích. Někteří uživatelé mají pocit, že je Microsoft neposlouchá a pomalý vývoj se jim nelíbí. Na web, kde se hlasuje o návrzích pro budoucí funkce Windows Phone, proto přidali návrh, že by Microsoft měl uživatelům naslouchat.

 

KL24

Ten aktuálně patří k nejžhavějším. Vzácně na něj zareagoval sám šéf vývoje Windows Phone, sympatický chlapík Joe Belfiore. Podle něj vývojáři rozhodně nepřehlíží potřeby uživatelů a dbají na maličkosti. Pomalejší vývoj způsobuje balancování na hraně mezi vylepšováním stávajících telefonů a modifikováním systému, aby vyhovoval požadavkům nových zařízení (např. Lumia 1020). Uchlácholilo vás vyjádření Belfioreho?

Zdroj: Feature Suggestions for Windows Phone via WMPoweruser.com

Byl pro vás článek přínosný?