Hlavní navigace

Šéf Windows Phone: „Android je zmatený“

10. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Android je chaotický a iPhone 4S si nechal ujít příležitost. Bohatý rozhovor vedl deník The Seattle Times s ředitelem divize Windows Phone, Andym Leesem.

Ten je překvapen novými softwarovými novinkami v iOS 5, ale zároveň se diví, že Apple vydal znovu pouze „stejný“ iPhone. Lidé si prý chtějí vybírat z více druhů. (Applu se ale tato strategie vyplácí. Jenže kdo ví, jestli by se firmě vedlo ještě lépe, kdyby dala uživatelům vybrat.)

Lees pak velmi trefně vystihl pozici Androidu: „Pokud jste už používali telefony s Androidem, některé jsou skvělé, ale některé už nejsou dobré. Je to náhodné. Vypadá to, jako by se více kuchařů snažilo připravit stejné jídlo ze stejných surovin, ale nakonec upekli něco jiného. My jsme se soustředili na větší soudržnost toho, co si uživatelé mohou koupit.

MMF24

Dále prozradil, že si teď více věří s podporou Nokie, HTC a nově také Samsungu. Příští rok chtějí uvést telefony s podporou LTE. Na Vánoce chtějí lákat tím, že telefony s Windows Phone pokryjí více cenových hladin (ale ne tolik jako Android, pozn. redakce). Do budoucna chystají i podporu dvoujádrových telefonů. A Lees také prozradil, že listopadový update Xboxu 360 přinese nové UI podobné Metru ve Windows Phone a Windows 8.

Zdroj: WinRumors