Hlavní navigace

Šeptanda: do iOS 7 prý Apple integruje Flickr a Vimeo

21. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zdroje blízké magazínu 9to5mac tvrdí, že v chystané verzi mobilního operačního systému Applu přibude interní podpora fotogalerie Flickr a video hostingu Vimeo. Už dnes je v iOS dostupný Facebook a Twitter, dvě nově zmíněné sítě už jsou delší dobu dostupné v OS X Mountain Lion, ale také v iPhoto a iMovie pro iOS.

Pokud podpora Flickru a Vimea skutečně přibude, uživatelé by se k těmto sítím mohli přihlásit pouze jednou a napořád. Kdyby si vyžádala jiná aplikace (foto nebo video editor) přístup, uživatel by už nemusel znovu vyplňovat jméno a heslo, ale mohl svá díla rovnou sdílet. Byla by to výhra pro všechny strany. Uživatelé získají větší komfort, provozovatelé sítí zase nové uživatele a Applu z toho možná kápnou nějaké provize.

Podpora Flickru v iPhoto Podpora Vimea v iMovie
Podpora Flickru v iPhoto |Podpora Vimea v iMovie

Apple už vlastní fotogalerii má, ale Photostream v iCloudu je až příliš jednoduchý a těžkopádný. Naopak Flickr nově rozdává uživatelům 1TB kapacitu zdarma a jeho webová prezentace je už léty prověřeným standardem, byť je teď po redesignu všechno jinak.

KL24

 

Příběh Vimea může být trochu jiný. V poslední verzi iOS totiž Apple vypustil aplikaci YouTube a sám žádné řešení pro video nemá. Vimeo je přitom druhý nejdůležitější hosting a stále nabírá na popularitě. Oproti YouTube má ale řadu omezení. S bezplatným účtem můžete nahrát jen 500 MB videa týdně, ale musí to být maximálně deset klipů denně a jedno HD video týdně. S prémiovými účty se limity posouvají, ale YouTube podobná omezení nemá a je zdarma.

Byl pro vás článek přínosný?