Hlavní navigace

Šeptanda: Google uvede konvertibilní notebook s Androidem a Chrome OS

17. 2. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Podle zdrojů listu Digitimes prý Google společně s tchajwanskou továrnou Quanta Computers připravuje nový notebook 2v1. Dokončen by měl být v prvním čtvrtletí, tudíž by jej mohla firma představit už v květnu na konferenci I/O.

Takhle by mohl vypadat první „Chromedroid“
Takhle by mohl vypadat první „Chromedroid“

Zařízení by měl Google nabízet pod svou značkou podobně jako Microsoft své tablety Surface. Digitimes o novince mluví jako o chromebooku s odpojitelnou klávesnicí, který by v tabletovém režimu běžel s Androidem. Jestli by se skutečně uvnitř běžel druhý operační systém, nebo se tím pouze myslí možnost spouštět androidovské aplikace v prostředí Chrome OS (představeno loni), to zdroje nepřiblížily.

 

Šlo by ale o logické propojení dvou spřízněných světů. Už zmíněný Microsoft chystá ve Windows 10 tzv. režim Continuity, který u stejného typu zařízení v notebookovém režimu nabídne standardní desktopové rozhraní, zatímco po odpojení klávesnice se přepne do – pro dotykovou obrazovku – optimalizovaného tabletového prostředí.

MMF24

Spojení chromebooku a tabletu s Androidem by ale nemuselo dělat problém ani ostatním výrobcům. Současní výrobci chromebooků totiž dělají i tablety s Androidem, ale mají i odpojitelné konvertibly s Windows. Digitimes se v minulosti ve svých zprávách od „tajných“ zdrojů dost často pletly, takže zatím berte zprávu s hodně velkou rezervou.

Zdroj: Digitimes