Hlavní navigace

Šeptanda: iPad Mini bude představen 17. října

2. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Skládanka se jménem iPad Mini dostává další dílky. Na blogu Macotakara píšou, že se menší jablečný tablet začal vyrábět v brazilské továrně Foxconnu, která tam letos byla otevřena. Magazín Fortune má zase od jednoho z investorů informaci, že už 10. října začne Apple rozesílat pozvánky na tiskovou konferenci věnovanou iPadu Mini.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Samotná akce se bude konat týden nato, v pátek 2. listopadu by se mohl nový tablet začít prodávat, domnívají se zdroje. Kdybychom si chtěli podobnou zprávu vymyslet, zvolili bychom podobná data. U Applu je zvykem, že pozvánky posílá týdne předem, ve středu bývají tiskovky a v pátek za zhruba dva týdny jdou oznámené novinky do prodeje.

Faktem je, že vlastně žádná fakta vlastně neznáme. Viděli jsme pár maket, máme pár informací od tajných zdrojů, ale to nic neznamená. Pro uvedení menšího iPadu hovoří velká díra na trhu, kterou se snaží zacelit ostatní (Google, Amazon, B&N), proti zase dřívější pochybnosti Jobse o malých tabletech a také úspěch stávajících iPadů.

 

Pokud se však iPad mini objeví, překvapit nás může snad jen svým tělem. Hardware by pravděpodobně vycházel z iPadu 2 (s lepšími výrobními procesy) a displej by při stejném rozlišení 768 × 1024 px byl menší, prý s úhlopříčkou 7,85 palce.