Hlavní navigace

Šeptanda: Microsoft za více než miliardu dolarů koupí sociální síť Yammer

15. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Několik různých zdrojů potvrdilo, že Microsoft má zájem koupit společnost Yammer, která vyvíjí stejnojmennou sociální síť. Tu nejspíš ani neznáte, není totiž určena běžným smrtelníkům, ale slouží pro vnitrofiremní komunikaci a sdílení dat. Zkrátka takový uzavřený Facebook v rámci jedné společnosti.

Podle původní zprávy Bloombergu chce Microsoft zaplatil více než miliardu amerických dolarů. Jiné zdroje Wall Street Journalu mluví až o 1,2 miliardy. Ani jedna ze stran nechtěla situaci komentovat.

Nákup Yammeru by nebyl překvapivý. Jednak velké technologické společnost v posledních dvou letech investují stovky milionů až miliard dolarů do sociálních sítí nebo nástrojů pro jejich monitorování a analýzu. A jednak se Yammer těsně prolíná s byznysem Microsoftu. Firemní síť by dobře doplnila nástroje jako Office 365, SharePoint nebo Lync.

 

Yammer byl založen v roce 2008 Davidem Sacksem, bývalým provozním ředitelem PayPalu. Za čtyři roky provozu získal investice v hodnotě více než 140 milionů dolarů. Dnes Yammer používá dle slov tvůrců přes 200 000 společností, mezi nimi např. eBay, LG, Shell, DHL, Ford nebo O2.

Byl pro vás článek přínosný?