Hlavní navigace

Šeptanda: Nokia testuje dvou- i čtyřjádrovou verzi Lumie EOS s PureView

17. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

MyNokiaBlog prý získal informace ze zdrojů blízkých finskému výrobci. Podle nich Nokia testuje dvě verze chystaného fotomobilu označeného jako EOS, o kterém jsme už psali v lednu. Prototypy se mají lišit jen čipovými sadami, Finové testují dvoujádrový procesor a také čtyřjádrový Snapdragon 800.

Microsoft zřejmě v další aktualizaci Windows Phonu zavede podporu čtyřjádrových modelů, takže by se zdroje nemusely mýlit. Ale Nokia má prý problémy s energetickými nároky, do výroby to proto nejspíš dotáhne pomalejší smartphone.

Nokia 808 PureView Nokia 808 PureView Nokia 808 PureView Nokia 808 PureView Nokia 808 PureView 
Dostane Lumia EOS foťák z Nokie 808?

EOS má na rozdíl od současných špičkových Lumií dostat displej typu AMOLED. Počítá se s FM transmitterem, výstupem microHDMI, slotem pro SD karty a akumulátorem s kapacitou 200 mAh (jako Lumia 920). Nejzajímavější komponenta EOSu je však fotomodul. Mluví se o 41Mpx snímači (jako Nokia 808 PureView), xenonovém i diodovém blesku, optické stabilizaci a také nastavitelné cloně (ale ne ohniskové vzdálenosti, „zoomu“).

Jsou to samozřejmě pouze spekulace a zpráva není ověřena více zdroji. Oficiálně bude jasno, až telefon oznámí sama Nokie, nebo až zase „náhodou“ unikne prototyp.

 

Zdroj: MyNokiaBlog

Byl pro vás článek přínosný?