Hlavní navigace

Seriál Veronica Mars se dočká filmu. Zaplatili si jej fanoušci na Kickstarteru

12. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Populární seriál, který skončil po třech sezónách, se dočká i filmového zpracování. Tvůrci Veronicy Mars před měsícem rozjeli kampaň na Kickstarteru, kde vyzvali fanoušky, že snímek natočí, jen pokud si jej lidé sami zafinancují. Žádali dva miliony dolarů – ty se vybraly během pár dní. Teď už rozpočet dvaapůlkrát navýšili a financování zřejmě skončí na částce 5,3 milionu dolarů.

Do této chvíle na Kickstarteru přispělo přes 83 000 uživatelů z 21 zemí světa, každý utratí v průměru 63 dolarů. Nejmenší částkou, kterou mohli lidé přispět, byl dolar, nejvyšší pak 10 000 dolarů. Mezitím bylo asi 30 stupňů, které se lišily výhodami, jež lidé po zaplacení dostanou. Jde např. o scénář, digitální kopie těsně po premiéře, podepsané nosiče a jiné bonusy.

 

Tvůrci slibují, že s penězi naloží dobře. I když se vybralo „nad plán“, finance jim dovolí natočit výpravnější a delší podívanou. Ta se do kin dostane někdy za rok. Určitě to je dobrý impuls i pro ostatní filmaře, kteří se mohou inspirovat. Podobný producentský model ostatně použil také režisér dokumentu o The Pirate Bay.