Hlavní navigace

Sestavení 10586.29 už Lumie 950 nedostávají. Objevily se problémy s instalací

15. 12. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Občas ani nevíme, jestli má Microsoft ještě zájem o svou mobilní platformu. Sice ji nezařízl, ale vývoj byl nekonečný a ještě před samým koncem opožděného nasazení se objevovaly i poměrně závažné chyby a málokteré vydání určené pro testery neprovázely docela vážné problémy či omezení. Bohužel se Redmondští smůly nezbavili, neboť museli zastavit distribuci Windows 10 Mobile build 10586.29.

 

Je to pár dní, co je venku pro majitele nových Lumií rodiny 950. Blíže nespecifikované procento uživatelů narazilo na problém, kdy např. upgrade vůbec neproběhl. Aktualizace byla prozatím úplně stažena ze serverů, takže kdo neaktualizoval, bude si muset počkat. Bude pak mít ovšem o to jistější, že proces doběhne v pořádku do konce. Podle Microsoftu vývojový tým pracuje na třech problémech:

  1. Aktualizace se někomu vůbec nenabídla.
  2. Aktualizace se zasekla na 0 %.
  3. Systém uživatele bombarduje upozorněními na nízkou volnou kapacitu úložiště.

V případě posledního problému máte prozatím bezpečně předstírat, že se nic neděje. Microsoft má také doporučení pro ty, komu se aktualizace nabídla a brzy tak projde instalací. Připojte telefon k nabíječce a nechcete ho, ať instalaci v klidu zpracuje. Týká se to jak aktualizací systému, tak aplikací.

Windows 10 Mobile Insider Preview Build 10586.29

Zdroj: Microsoft Community via Windows Central