Hlavní navigace

Šestijádro běžící na 7 GHz aneb zase to přetaktování

17. 2. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Včera se na internetu objevilo další video s věčnou tématikou extrémního přetaktování. V hlavní roli zářil šestijádrový procesor Intel Core i7-990X (nominální frekvence 3,46 GHz), vynikající výkon podala také zatím neuvedená deska Gigabyte X58A-OC určená ryze pro přetaktovávací orgie. Více než 100% zvýšení pracovní frekvence se samozřejmě neobešlo bez pořádné dávky tekutého dusíku.

" width="560" height="349" frameborder="0">

Za vynikajícím výsledkem stojí overclocker HiCookie, který přímo pracuje ve společnosti Gigabyte. Zajímavé je, že se na takřka bájných 7 GHz dostal bez pomoci myši a klávesnice – vše zařídila fičura OC Touch, která díky hardwarovým tlačítkům přímo na desce umožňuje zvýšení pracovní frekvence procesoru. Technologie HyperThreading byla vypnuta, procesor alespoň měl aktivních všech šest jader. Testovalo se na operačním systému Windows XP.

Fanoušci extrémního OC mohou být opět nadšeni: plánujete-li vysoké OC na platformě Intel, základní deska Gigabyte X58A-OC bude přesně ta pravá volba. Cenu naneštěstí prozatím neznáme.

Zdroj: TweakTown

Byl pro vás článek přínosný?