Hlavní navigace

Názor k článku Šestijádrové a čtyřjádrové Ryzeny 5 pro mainstream se začaly prodávat, vycházejí recenze od Gildor - Souhlasím s tím, že problém AMD stále zůstalo,...

  • 11. 4. 2017 22:30

    Gildor

    Souhlasím s tím, že problém AMD stále zůstalo, že nedokáže u žádného modelu nabídnout takové takty/jednojádrové výkony jako Intel. Ryzeny sice v tuto chvíli vytvořily zdatnou konkurenci, protože už jen streameři a lidi co dělají s videem, tak je budou nakupovat, nemluvě o profi grafice, apod. Přesto ryzí hráči tvoří obrovský trh (i já se k nim řadím) a ti na Ryzen pohlíží stále s určitou nedůvěrou a mají k tomu dobré důvody.
    Takže Ryzen se sice teď asi docela chytí, ale bude tak trochu vydán na milost a nemilost odpovědi od Intelu, která může být docela drtivá, pokud si "team blue" opravdu za poslední roky vytvořil určité "rezervy", které teď může začít využívat.

    Otázkou do větší budoucnosti pak je, jak bude v AMD probíhat vývoj dále a jestli konečně budou schopni kontinuálně nabízet lepší a lepší generace - v tom případě mají slušnou šanci se i finančně celkem zachránit.
    Pokud to ale bude jak posledně a za nějaký 4 roky budou vydávat X-tou generaci Ryzenu s minimálními zlepšeními a Intel opět uteče, tak to pro ně bude zlé.
    Ono totiž jeden fakt je, že Ryzen je fenomenální posun ve výkonu oproti starým 32nm CPU, ale druhý fakt je právě to, jak zastaralá a špatně udělaná minulá technologie byla, když potřebovali fenomenální posun k dohnání Intelu.