Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Šestijádrové a čtyřjádrové Ryzeny 5 pro mainstream se začaly prodávat, vycházejí recenze. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 11. 4. 2017 22:48

    Gildor

    "Jakmile se pocet jader srovnava s Intelem, Ryzen vyznamne pokulhava." - s tím se dá naprosto souhlasit. Ale intel sám vytvořil Ryzenu prostor svou cenovou politikou. Ve chvíli kdy šestijádra od Intelu stojí 14-18,5k a od AMD teď 6,6-7,6k, a osmijádro od Intelu 30k a od AMD 10-14k, tak přestože výkon Intelových variant je o dost lepší, tak AMD si dost zákanzíků najde - ty co využívají všechna jádra (a těch už není tak málo) a zároveň nepotřebují ten TOP výkon od Intelu.
    A je asi všem jasné, že 6900K nemá 3x vyšší výrobní náklady než 7700K, jen prostě Intel využíval dlouhodobě monopol v tomto segmentu.
    Proto říkám, že Intel určitě má možnost prodej Ryzenů svými dalšími generacemi hodně zničit, jen by prostě musel přistoupit na lepší poměr cena/výkon. A na to jestli by se mu to vyplatilo tady odpověď nenajdeme, to musí posoudit oni že. :D