Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Šestijádrové a čtyřjádrové Ryzeny 5 pro mainstream se začaly prodávat, vycházejí recenze. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 12. 4. 2017 12:50

    Gildor

    Pokud by marže Intelu skutečně šly níže, tak o by pro nás zákazníky bylo výborné. Na druhou stranu právě to by určitě nerado vidělo AMD, protože jejich nížší marže jsou jejich dlouhodobý způsob prosazování se na trh.

    Co se technologie týče, tak až do vydání Ryzenu neměl AMD nic lepšího než FX-9370/8370 s šíleným TDP a jak říkáte nízkou efektivitou frekvence, které nebyly schopné konkurovat ani nejvyššímu i5 modelu, pokud tedy jste nechtěli vytápění a nekašlali jste na hry, tak to mi teda přijde, že v té chvíli byl Intel dost někde jinde a AMD vůbec nebylo schopno postavit mu důstojnou konkurenci.

    Teď je to úplně jinak, ale jen upozorňuji, že sice pokud AMD bude Ryzen dolaďovat a vylepšovat, tak budou určitě jeho další generace lepší, atd, ovšem jen dola´dovat ne§jde donekonečna, a z dlouhodobého hlediska bude klíčové, jestli AMD dokáže úspěšne vyvinout další architektury v budoucnu a jestli nezaspí za pár let podobně, jako tomu bylo cca. v období 2013-2016.